Distriktstävling på Haganässkolan

Onsdagen den 15 november skrevs det historia på Haganässkolan. För första gången arrangerades det distriktstävling i yrkesmästerskap.

I måndags började byggprogrammets elever med att iordningsställa skolans idrottshall, där tävlingen ägde rum. Golvet täcktes med skivor och ytor byggdes upp till de olika grenarna.

26 stycken deltagare från de olika skolorna i distriktet tävlade i yrkena, trä, plåt, måleri, plattsättning och mureri, där vinnarna tar sig vidare till Yrkes-SM i Uppsala 2018.

Tre elever från Haganässkolan var med och tävlade, Simon Findahl i yrket plåt samt Linus Johansson och Viktor Svensson i yrket trä. Stämningen i hallen var på topp under tävlingsdagen och de tävlandes klasskamrater och lärare följde med spänning sina deltagare under dagen.

Tävlingen avslutades med prisutdelning där Kjell Karlsson från Byggnadsindustrins Yrkesnämnd (BYN) med spänning läste upp vinnarna.

1:a pris i tävlingarna gick till:

Plattsättnings - tävlingen
Niklas Rundqvist