Utdelning av stipendier till de bästa gymnasiearbetena på Teknikprogrammet

Idéföreningen i Älmhult har nu utsett de sex bästa gymnasiearbetena bland Teknikeleverna.

På delad förstaplats kom Krossa Språkbarriären, ett arbete av Sandra Kaljula och Källsortering av Sopor, av Amelia Engblom och Mimmi Stankovski. Stipendier fick också Georg Hörhauf, med arbetet Smartspegel, Lukas Ståhl, med En Miljövänlig Bostad, Isak Augustinsson, med Datorspel och August Olsson, för arbetet E-röstning.

Amelia och Mimmi berättar att de båda har ett miljöintresse, vilket avgjorde valet av ämne:
-Vi ville göra något för att förbättra miljön och vi kände en frustration över att miljöarbetet inte har kommit längre, förklarar Amelia.
-Det är jättekul att komma på delad förstaplats, men oväntat. Alla andras arbeten var så bra. Nu blir man motiverad till att alltid göra det där lilla extra, berättar Mimmi.

Stipendier har delats ut till Teknikelever, från Idéföreningen i Älmhult, totalt 22 gånger, där 119 priser har delats ut genom åren till 167 elever. Stipendierna är sponsrade av ett antal lokala banker: Handelsbanken i Älmhult, Swedbank i Älmhult, Spankanden Eken Göteryd och Länsförsäkringar Kronoberg.

Pressen var på plats när stipendierna delades ut, för att ta bilder och för att intervjua pristagarna.

Publicerad: