Barn- och fritidsprogrammet

Inriktning: Pedagogik och social verksamhet

Trivs du när du ser barn, ungdomar och vuxna utvecklas? Gillar du möten med människor med olika behov? Vill du utveckla din ledarroll? Då är barn- och fritidsprogrammet något för dig.

När du väljer Barn- och fritidsprogrammet öppnar du dörren till ett spännande arbete med människor i alla åldrar. Genom utbildningen får du kunskaper och färdigheter i pedagogik, psykologi, sociologi och service. Du läser också ämnen som är gemensamma för hela gymnasieskolan; engelska, historia, idrott och hälsa, naturkunskap, samhällskunskap och svenska.

Barn och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram men du har möjlighet att välja kurser så att du även har grundläggande behörighet till högskolan. Delar av din utbildning förläggs på en eller flera arbetsplatser under minst 15 veckor.

Den arbetsplatsförlagda utbildningen är en mycket värdefull del av din utbildning. Då får du unika erfarenheter och viktiga kontakter med ditt kommande yrkesliv. Du har företräde till feriearbeten på förskolorna och fritidshemmen i Älmhults kommun.

Inriktning: Pedagogik och social verksamhet
Hos oss finns inriktningen pedagogik och social verksamhet där kommunikation, ledarskap och kommunikation är extra viktigt.

Vad kan du bli?
Efter avklarade studier får du en yrkesexamen och kan påbörja din yrkesbana direkt. Om du har valt högskolespåret har du grundläggande behörighet för att studera på högskolan. Exempel på jobb efter avslutade studier: barnskötare inom förskoleverksamhet, elevassistent inom skolverksamheten och andra tjänster inom fritidsverksamhet.

Poängplaner
BF15, 16, 17PDF (pdf, 232.9 kB)