Industritekniska programmet

Inriktning: Produkt- och maskinteknik (CNC-teknik)

Är du intresserad av teknik? På det här programmet får du en bred bas med kunskap inom den industritekniska processen med viktiga områden som kvalitetskontroll, driftsäkerhet och underhåll av utrustning.

Programmet är för dig som gillar att arbeta praktiskt, tycker om att lösa problem, är en nytänkare och gillar utveckling. I CNC-teknik lär du dig att hantera verktyg och industriell utrustning samt att hantera och bearbeta olika material. Du läser också ämnen som är gemensamma för hela gymnasieskolan; engelska, historia, idrott och hälsa, naturkunskap, samhällskunskap och svenska.

Delar av utbildningen förläggs på en eller flera arbetsplatser i minst 15 veckor. Då får du bra tillfällen att omsätta teori till praktik.

Inriktning produkt- och maskinteknik
Här lär du dig att använda verktyg och industriell utrustning. I skolan jobbar du med samma typ av programmering och modern teknik som finns ute i industrin. Målet är att du själv ska kunna designa, konstruera och producera.

Vad kan du bli?
Efter avklarade studier får du en yrkesexamen och kan påbörja din yrkesbana direkt eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också lägga upp dina gymnasiestudier så att du får grundläggande behörighet till högskolestudier. Exempel på jobb efter avslutade studier: industritekniker, automationstekniker, drift- och servicetekniker.

Poängplaner
IN17PDF (pdf, 384 kB)