Vuxenutbildningen

På Vuxenutbildningen erbjuder vi Svenska för invandrare (SFI), enskilda kurser på grundskolenivå och gymnasienivå, sammanhängande yrkesutbildningar (Yrkesvux) samt Särskild utbildning för vuxna (Särvux).

Har du funderingar på att börja plugga? Hos oss finns flera möjligheter.

Tillsammans med vår studie- och yrkesvägledare lägger du upp dina studier på ett sätt som passar dig.

När det gäller de gymnasiala kurserna kanske du bara behöver kom¬plettera med något enstaka ämne eller kurs för att bli behörig till en viss utbildning på högskolan eller behöver läsa flera ämnen för att få en komplett gymnasieexamen.

Du är välkommen att ta kontakt med oss så försöker vi hitta en lösning tillsammans! I vuxenutbildningen har du stora möjligheter att påverka studietakt, studiemetod och vad du vill läsa. Vi försöker vara flexibla så att du kan kombinera studier med arbete och familj.

Vi har sammanhängande yrkesutbildningar (Yrkesvux) inom Barn- och fritid, Vård- och omsorg, Industri (CNC), Bygg- och anläggning samt Restaurang och livsmedel. Klicka på länkarna för mer information.

Vi kan också erbjuda Yrkesvux i andra kommuners regi och vi har idag ett samarbete med Markaryd och Ljungby som innebär att du som älmhultsbo kan söka utbildningar i dessa kommuners utbud.

För dig med en utvecklingsstörning erbjuder vi Särskild utbildning för vuxna. Kontakta oss så hjälper vi till med vägledning och upplägg av studier.

Vill du veta mer?

Studie- och yrkesvägledare