Barn & utbildning

Det görs stora satsningar på skolan i Älmhult
Visionen för Älmhults skolor är att vara Sverige bästa skola. Det finns ett rikt utbud av såväl kommunala skolor som friskolor. Valmöjligheterna är många.

I Älmhult finns en internationell skola, från förskola till årskurs 9, som är IB-certifierad och där all undervisning sker på engelska. Den internationella skolan växer i takt med efterfrågan. Hösten 2017 flyttar eleverna in i helt nya lokaler -
läs mer om nya Elmeskolan.

• 27 november 2017

Ingen efterfrågan av barnomsorg på obekväm arbetstid

Från och med januari 2018 avvecklar kommunen barnomsorg på obekväm arbetstid.
    - Efterfrågan har inte motsvarat de behov som tidigare efterfrågats, berättar Jenni Karlsson, verksamhetschef på förskolan.

• 24 oktober 2017

I januari 2018 öppnar vi en ny förskola

Många barnfamiljer väljer att flytta till Älmhult och nu är det klart att Älmhults kommun får en ny förskola januari 2018.

• 13 september 2017

Ny e-tjänst inom förskola och fritidshem

Nu kommer det att bli enklare för dig som vårdnadshavare att ändra schema eller lämna inkomstuppgifter! Från och med den 12 september 2017 har Älmhults kommun en ny e-tjänst som ger dig möjlighet att själv kunna ansöka eller ändra ditt schema direkt på webben.

• 29 augusti 2017

Elever i Älmhult lärde sig mer om livräddning

Hur använder du en livboj? Eller vad ska du tänka på när du besöker en badplats? Under tisdagen var det full fart vid Bökhults badplats när alla elever i årskurs 4, 5 och 6 i Älmhults kommun fick möjligheten att lära sig mer om livräddning.

• 22 augusti 2017

Elever välkomnades på nya Elmeskolan

Nu är skolterminen igång. På Elmeskolan startade terminen på måndagen med att elever och lärare gemensamt gjorde raketen på den nya skolgården.