Aktuellt

Här nedan finner du kortare nyhetsnotiser om vad som är på gång inom Utbildningsförvaltningen.

• 12 juni 2019

Ändringar i barnomsorgstaxan för allmän förskola

Från 1 januari gäller de nya reglerna som tagits i utbildningsnämnden. Detta innebär att vårdnadshavare ska betala avgift enligt grundtaxan under sommarmånaderna.

• 10 juni 2019

Vinnare i miljöprojektet - Spana på matsvinn

Gemöskolan och Ryforsskolan är de skolor som lyckats minska matsvinnet mest i kategorin liten respektive stor skola. Mest kreativa bidrag gick till förskoleklassen Himlavalvet på Klöxhultsskolan för deras bidrag med budskap på mjölkförpackningar. Tävlingarna är en del av projektet Miljöspanarna som under våren har haft tema "Spana på matsvinn".

• 24 maj 2019

Elever och lärare på Ryfors skola spanar på matsvinn

Ryfors skola är en av Älmhults skolor som under vårterminen har spanat på matsvinn genom kommunens projekt Miljöspanarna. Engagemanget hos lärare och elever är stort när det gäller matsvinn och miljöfrågor. Eleverna har fått spana på var maten kommer ifrån, hur mycket de slänger och vad man kan göra för att inte slänga så mycket.

• 2 maj 2019

Nu startar kommunen upp med ”Kapprumsbibliotek” på förskolornas småbarnsavdelningar

Sköldpaddan Ture älskar böcker och vill gärna att alla hans favoriter ska få komma hem och hälsa på hos lässugna barn. Därför står han nu i kapprummen på förskolornas alla 33 småbarnsavdelningar i Älmhults kommun. Barn och föräldrar lånar med sig några av Tures favoriter på eftermiddagen och lämnar tillbaka dem en morgon när de känns färdiglästa.

• 26 april 2019

Gemöskolan genomför Tidsresa på Linnés Råshult

Råshult i Stenbrohults socken en vårdag 1749. Under veckan har alla elever på Gemöskolan stigit in i en tidsmaskin för att förflytta sig till 1700-talet. Mycket arbete har hunnits med och de har testat alltifrån att karda och tova ull till att laga mat och baka bröd.

RSS. Prenumerera på information från www.almhult.se till din mobiltelefon eller dator.