Aktuellt

Här nedan finner du kortare nyhetsnotiser om vad som är på gång inom Utbildningsförvaltningen.

• 7 februari 2019

Älmhults skolor spanar på matsvinn

Under våren kommer ett gemensamt miljöprojekt pågå för alla klasser i Älmhults grundskolor. Projektet heter Miljöspanarna och under vårterminen ska alla klasser spana på matsvinn. Syftet är att barnen ska lära sig mer om matsvinn och vilka konsekvenser det får för miljön, samhället och plånboken. Men också att minska matsvinnet i skolorna.

• 25 januari 2019

Nya språkupplevelser för barn och personal på Häradsbäcks förskola

Knäpptyst. Ögon som tindrar och händer som formas i olika tecken. Inne på avdelningen Solrosen på Häradsbäcks förskola använder barn och vuxna dagligen stödtecken som arbetsmetod för att kommunicera. Personalen startade under våren 2018 och det nya arbetetssättet har fallit mycket väl ut.

• 16 januari 2019

Skolinspektionen ger Älmhults kommun godkänt efter granskning

Sedan hösten 2017 har Skolinspektionen genomfört en granskning i Älmhults kommun. De har tittat närmare på verksamheter inom; förskola, förskoleklass och grundskola, fritidshem, gymnasieskola, gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram samt vuxenutbildning. Skolinspektionen har nu gett samtliga verksamheter godkänt på alla punkter.

• 14 januari 2019

Besöksrekord på årets upplevelseverkstäder inom vård och omsorg

I dag startade årets upplevelseverkstäder inom vård och omsorg i Ljungby och Växjö. 2 400 elever i årskurs 8 och 150 lärare ska delta. Verkstäderna är igång i två veckor och arrangeras av Vård- och omsorgscollege i Kronoberg i samverkan med länets kommuner och Region Kronoberg.

• 8 januari 2019

Elmeskolan förbereder skolstart med nya arbetsformer och inkluderande lärmiljöer

Under måndagen samlades alla lärare på Elmeskolan för att förbereda sig inför den nya skolterminen. All personal fick lyssna på en föreläsning med Linda Lindkvist Nyberg, lärarcoach och specialpedagog från Sigtuna kommun.

RSS. Prenumerera på information från www.almhult.se till din mobiltelefon eller dator.