E-tjänster

Nu är det enklare för dig att ändra ditt schema eller lämna dina inkomstuppgifter! Från den 12 september 2017 kan du som har barn på förskola eller fritidshem ansöka eller ändra ditt schema direkt på webben.

De nya tjänsterna för förskola och fritidshem finns på en särskild portal där du loggar in med e-legitimation.

Det här kan du göra:

• Ansöka om plats till förskola
  • Ansöka om plats till fritidshem
  • Se dina barns aktuella platser och scheman
  • Ändra schema
  • Ändra inkomstuppgift
  • Säga upp din plats

E-legitimation

För att logga in behöver du e-legitimation eller mobilt bankID.

Om du inte redan har en e-legitimation eller mobilt bankID skaffar du det via din bank, Telia eller Skatteverket. Har du tillgång till internetbank tar det som regel bara ett par minuter att ladda ner e-legitimation eller mobilt bankID.

Ersätter tidigare blanketter

De nya e-tjänsterna ersätter tidigare blanketter. Det finns även möjlighet att söka och anmäla via blankett som hämtas i receptionen i kommunhuset, detta gäller främst för dig som inte är skriven i Älmhults kommun eller inte har fullständigt personnummer.

Om ditt barns förskole- och fritidsplats

Om ditt barn går på förskola idag och börjar förskoleklass i höst får ditt barn automatiskt fritidsplats. Om ni ej önskar platsen måste den sägas upp.

För er som redan har fritidsplats och ej ska ha den efter vårterminens slut är det också dags att säga upp platsen, uppsägningstiden är 10 veckor.

Har du några frågor?

Om du har några funderingar eller tankar är du välkommen att ta kontakt med oss på utbildningsförvaltningen.

E-post: utbildning@almhult.se

Telefon: nå oss via kommunens växel på 0476-550 00