Miljö & hälsa

Miljöfrågorna är idag svåra att ta på eftersom de inte alltid syns i form av bolmande skorstenar eller stinkande utsläpp. Istället har vi många diffusa utsläpp och störningar som kan få konsekvenser för människor och miljö.

Din och allas vår delaktighet är grunden för vårt miljöarbete. Vi måste alla hjälpas åt för att skapa och bibehålla en hälsosam och god miljö för oss själva och kommande generationer.

Nyheter inom Miljö & hälsa

 • 30 maj 2018

  Älmhults kommun lanserar miljöplan


  Den 1 juni lanseras kommunens första miljöplan i Stinsahuset kl. 13.30. Miljöplanen, Miljöplan 2030, antogs den 23 april av kommunfullmäktige. • 22 maj 2018

  Bekämpa jättelokan


  Jättelokan även kallad ”Jättebjörnloka” sprider sig mycket lätt och växer i täta bestånd som konkurrerar ut andra inhemska arter. Jättelokan påminner svagt om hundkex men är betydligt större och innehåller ett gift som kan orsaka svåra brännskador, därför är det viktigt att den bekämpas i tid. • 24 april 2018

  Nu kan du ansöka om bidrag till stadsodling


  Nu kan alla föreningar och kommunala verksamheter ansöka om att få stadsodla i tätorter i Älmhults kommun! Att stadsodla är positivt ur flera olika aspekter - det gör samhällen till vackrare, intressantare och mer hållbara platser.Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.